joi, 26 august 2010

Extras din Ghidul Ocupatiilor

"Cine sunt si cu ce se ocupa? Barmanul pregateste si serveste o gama larga de amestecuri de bauturi racoritoare si alcoolice. Pregateste aperitive pentru banchete, receptii, serveste la mese si supravegheaza aranjamentul si pregatirea bauturilor racoritoare si alcoolice.
Barmanul are o serie de oportunitati în domeniul alimentatiei publice, este angajat de obicei în restaurante, cafenele, statiuni de odihna, hoteluri, cantine, la bordul navelor si al avioanelor, în vagoanele restaurante din trenuri, în diferite cluburi, la receptii, banchete si în alte locuri. Poate lucra si ca ospatar sau cârciumar.
Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa serveasca bauturi în locurile destinate acestora, adica la baruri. Sa serveasca clientii la bar, sa primeasca comenzi de la ospatarii care servesc la mese. Munca de barman se desfasoara de obicei în localuri publice care primesc oaspeti. Barmanul amesteca bauturile, le serveste si încaseaza contravaloarea lor.
Întretine echipamentul de bar - pahare, bauturi, mixere, shakere, se asigura ca fructele, diferitele ingrediente si materii prime folosite la bauturi sunt refrigerate sau pastrate în conditii corespunzatoare. Respectarea regulilor de igiena si de curatenie la locul de munca este esentiala pentru aceasta ocupatie. S-ar putea sa fie solicitat sa gateasca feluri simple de mâncare.
Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În restaurante, în cafenele, la baruri - unde de obicei se lucreaza în zgomot. Personalul de la bar lucreaza de obicei în schimburi."

Niciun comentariu: