joi, 28 iunie 2012

FISA DE POST - OSPATAR

1. Denumirea compartimentului:
BUCATARIE

2. Denumirea postului:
OSPATAR

3. Numele si prenumele salariatului:
NUME SI PRENUME SALARIAT

4. Se subordoneaza:
Sefului de sala; 

5. Numele sefului ierarhic:
NUME SI PRENUME SEF IERARHIC

6. Subordoneaza:
Supervizeaza activitatea picolilor si a personalului responsabil de curatenie

7. Drept de semnatura:
Intern:
Extern:

8. Relatii functionale:

- cu bucatarul, barmanul, ceilalti ospatari

9. Pregatirea si experienta:

� diploma de calificare in domeniu;
� experienta de minim 1 an ca ospatar; 
� cunostinte medii de limba engleza;
� aspect fizic placut, prezenta agreabila, amabilitate, solicitudine;
� atitudine pozitiva si concilianta in relatiile cu clientii si colegii;
� disponibilitate pentru compromisul constructiv.

10. Autoritate si libertate organizatorica:

Daca este cazul 

11. Responsabilitati si sarcini:

Activitati principale: 
� preluarea comenzilor de mancare si bautura intr-o maniera eficienta si profesionista;
� acordarea atentiei cuvenite si asigurarea unor servicii ireprosabile clientilor;
� cunoasterea meniului astfel incat sa poata oferi in orice situatie informatii competente cu privire la felurile de mancare, tacamuri si bauturi.
Sarcini si indatoriri specifice:
� servirea exemplara a clientilor;
� indeplinirea altor sarcini curente atribuite de catre superiorul direct, in concordanta cu necesitatile imediate ale unitatii.
Responsabilitati ale postului:
� asumarea responsabilitatii pentru corectitudinea intocmirii si incasarii facturilor;
� raspunderea pentru calitatea serviciilor oferite. 
Autoritatea postului:
� Este autorizat sa asigure servirea impecabila a clientilor cu produsele/mancarurile/bauturile comandate de catre acestia.

12. Sanctiuni pentru nerespectarea fisei postului sau a anexelor acestora:

Daca este cazul

13. Semnaturi:
14. Data semnarii:

Niciun comentariu: